tula1.jpg

Успех на 1. CISM предуниверзитетском едукативном кадетском турниру

28. 06. 2024

Ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“ на 1. CISM предуниверзитетском едукативном кадетском турниру, у оквиру Међународног савета за војне спортове CISM, који се одржава од 22. до 30. јуна у Тули у Руској федерацији остварили су запажене резултате.

У овом јединственом спортском догађају у свету, поред наше, учествовале су делегације ученика средњих школа из још осам земаља чланица CISM: Руске федерације као домаћина, Мозамбика, Белорусије, Северне Кореје, Казахстана, Бангладеша, Пакистана и Буркине Фасо.
На савременим спортским теренима војне школе „Суворов“ у Тули, за подијуме и престиж својих земаља, у мушкој и женској конкуренцији, ученици су имали прилику да се надмећу у спортским дисциплинама: лака ателетика (100, 200, 400 и 1000 метара, шведска штафета, скок у даљ и бацање кугле), пливање (50 и 100 метара у свим стиловима и штафети 4х50 метара), одбојци, ваздушном стрељаштву (пушка и пиштољ) и боксу.


Већ првог дана наша делегација уписана је у историју овог такмичења када је ученица Војне гимназије Драгана Димић освојила треће место у дисциплини 100 метара. Да се у њеном случају ради о изузетном таленту показала је наредног дана када је у дисциплини скок у даљ освојила златно одличје.


Поред ње, у дисциплини шведска штафета, екипа састављена од ученика Марка Цмиљанића, Александра Срејића и Стефана Јеремића из Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и Вука Цвијановића из Војне гимназије освојила је треће место. 


На основу постигнутих резултата, делегација Републике Србије је у атлетици екипно заузела треће место. 
У пливању на 50 метара прсно, ученик Војне гимназије Адријан Раденковић заузео је четврто место. Колико је конкуренција била јака у овој дисциплини говори и податак да су прва три резултата на нивоу норме за одлазак на Европско првенство.

Свакако, најлепши део такмичења представљају нова познанства, дружење ученика војних школа и успомене на учешће у првом такмичењу средњих војних школа из целог света. Наведеним успесима, ученици наших средњих војних школа показали су завидан ниво физичке припремљености и достојно репрезентовали Војну академију и Републику Србију.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Октобар 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас