CismPreduniverzitetskiTurnir242.jpg

1. CISM предуниверзитетски едукативни кадетски турнир у Тули

24. 06. 2024

Ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“ учествују на 1. CISM предуниверзитетском едукативном кадетском турниру који се одржава од 22. до 30. јуна у Тули у Руској федерацији.


Турнир се одржава по први пут са циљем да постане саставни део календара спортских такмичења светскe војнe спортскe организацијe – Међународног савета за војне спортове (CISM). Поред тога, турнир пружа могућност најмлађим припадницима оружаних снага из целог света да покажу своје спортске способности и вештине.
Овогодишњи турнир представља својеврсно првенство средњих војних школа на коме ће се екипе такмичити у пет дисциплина: пливању, стрељаштву, атлетици, одбојци и боксу.  Наши ученици ће се такмичити у атлетици и пливању.

Кадетски турнир започео је подизањем државних застава девет земаља учесника. Нашу делегацију предводи шеф Делегације Републике Србије при CISM пуковник ванр. проф. др Негован Иванковић, док су тренери најмлађих такмичара наставници физичког васпитања Слободан Николић и Глигор Шкрпан.


Свечаном отварању турнира у Тулском Кремљу присуствовао је и начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић који је имао прилику да се сусретне са организаторима и шефовима делегација осталих учесника такмичења. 
Значај учешћа наше делегације огледа се у унапређењу међународне сарадње кроз спорт, стицању искуства на спортским надметањима и међусобном упознавању ученика наших средњих војних школа са колегама из иностранства.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Септембар 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас