Foto obuka 3.JPG

УЧЕНИЦИ 49. КЛАСЕ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ РЕАЛИЗОВАЛИ ВОЈНУ ОБУКУ

21. 06. 2024

У 2. Центру за обуку Команде за обуку у Ваљеву ученици 49. класе Војне гимназије реализовали су војну обуку. Војна обука реализује се у оквиру посебних облика наставе у складу са Наставним планом и програмом Војне гимназије, са циљем да се ученици Војне гимназије и на овом пољу на најбољи начин припреме за наставак школовања на Војној академији. Војна обука се традиционално реализује након завршетка редовне наставе у другом полугодишту.

Током реализације војне обуке, под будним оком инструктора обуке из 2. Центра за обуку, командира класе, капетана прве класе Душана Станића, потпоручника Игора Милашевића и заставника Милоша Симоновића, ученици 49. класе Војне гимназије имали су прилику да у теренским условима сагледају, науче и практично провере основна знања и вештине које су им потребне за наставак школовања на Војној академији.

У току војне обуке ученици су савладали сегменте из стројеве обуке појединца, стројеве радње одељења, кретање колоне на маршу, прошли су обуку у руковању пешадијским наоружањем, реализовали су практичне садржаје наставе из војне топографије, прошли су основну тактичку обуку и упознали су се са једним од начина организације рада јединице Војске Србије у касарнским и теренским условима.

Психофизички одлично припремљени и високо мотивисани ученици 49. класе Војне гимназије, иако су их додатно оптерећивале високе температуре у целом периоду обуке, успели су у потпуности да реализују све садржаје обучавања који су били планирани.

Начелник Војне гимназије, потпуковник Благоје Ђачић, у пратњи заставника Зорана Лепшановића и разредних старешина Горице Ђаковић Дорошки и Жељане Андријевић Андрић, обишли су ученике у 2. Центру за обуку и испратили њихов рад и реализацију садржаја обуке. За савестан и одговоран рад, за залагање на обуци и исказану мотивацију похвале су припале свим ученицима 49. класе Војне гимназије, њиховим командирима и инструкторима обуке.

Након успешно реализоване обуке ученици 49. класе Војне гимназије одлазе на заслужен летњи распуст, да се одморе и припреме за нову школску годину.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Септембар 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас