25 kl foto 1.jpg

ОБЕЛЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД МАТУРЕ 25. КЛАСЕ УЧЕНИКА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

19. 10. 2024

Ученици 25. класе Војне гимназије окупљањем у интернату и пригодном свечаношћу у школи обележили су данас 25 година од завршетка школовања у Војној гимназији. У срдачном разговору и дивном расположењу, уз прегршт лепих успомена, присетили су се својих незаборавних дана проведених у Војној гимназији од 1995. до 1999. године.

Сећања на један уобичајени школски дан који је почињао устајањем у праскозорје, а настављао се јутарњим вежбањем, обедовањем, постројавањем, одласком у школу на наставу, затим часовима физичког вежбања у спортском центру у интернату, као и сећања на дружења, свирке и журке у диско сали клуба ученика, заувек остају упамћена и сачувана међу најдивнијим успоменама из школских дана у Војној гимназији.

У оквиру свечаности пригодне говоре одржали су чланови организационог одбора Горан Бујишић и Божидар Станишић, разредне старешине Гордана Бањац, Лидија Поповић-Рајачић, Снежана Тмушић и Мирјана Зонић, начелник класе Иван Стојадиновић, начелник ваздухопловног смера Драгомир Бабић и заменик начелника класе Драго Марић.

Присутне је дочекао и поздравио начелник Војне гимназије потпуковник Благоје Ђачић и захвалио свима што увек и достојанствено представљају Војну гимназију у најлепшем светлу сећајући се дивних успомена на дане проведене на школовању у Војној гимназији, јер једном када се постане ученик Војне гимназије то се остаје заувек, Војна гимназија заувек остаје у срцу свих својих ученика.

О савременим тековинама војног школства, о Војној гимназији каква је била пре двадесет и пет година и о Војној гимназији каква је данас, као и о даљим визијама развоја војног школства и Војне гимназије, присутне је упознао припадник 25. класе Војне гимназије – начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић.

И ова сјајна генерација ученика 25. класе Војне гимназије изнедрила је велики број команданата, руководилаца, професора, изузетних официра и племенитих људи, који знања, способности и пријатељства стечена у Војној гимназији негују, надограђују и развијају преносећи их на сва наредна поколења и генерације ученика Војне гимназије, а своје највеће благо - своју децу упућујући на школовање у Војну гимназију и Војну академију.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Октобар 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас