Prijem Foto 1.jpg

Пријем нове генерације ученика Војне гимназије

18. 08. 2024

У недељу, 18. августа 2024. године, за нову генерацију ученика 52. класе Војне гимназије почео је период прилагођавања. Ова редовна активност реализује се са сваком генерацијом ученика са циљем да се на што лакши и сигурнији начин ученици прилагоде новом животном окружењу.

У наредне две седмице ученици се упознају са организацијом рада и активностима у школи и у интернату кроз реализацију теоретских и практичних наставних садржаја. Ученици се упознају са специфичностима живота у заједници, усмеравају се у развоју колективног и тимског духа и уче се поштовању правила, дужности и обавеза.

Поред активног рада командира и разредних старешина на социјализацији ученика и стицању искустава за живот у колективу, код ученика се развија толеранција и одговоран однос према себи, другарима у соби, одељењу и класи, као и према новом окружењу, кроз реализацију едукативних, културних и спортско-рекреативних садржаја.

У току периода прилагођавања сви ученици под будним оком својих наставника физичког и здравственог васпитања реализују обуку у пливању на базену Спортског центра Војне академије.

Такође, планирано је да ученици посете Војни музеј у Београду и да обиђу Авалу, како би се упознали са историјским знаменитостима, проширили постојећа и стекли нова знања о непосредном културно-историјском и природном окружењу у коме ће проводити наредне четири године свог гимназијског школовања.

Војна гимназија са великом пажњом и одговорношћу настоји да на најбољи начин припреми и мотивише ученике за успешно школовање у Војној гимназији, као и за наставак школовања на Војној академији.

Реализацијом ваннаставних садржаја, културних и спортских активности и кроз разговоре са командирима, разредним старешинама, педагозима и психолозима ученици ће се на најбољи начин прилагодити новом животном окружењу. Ученицима је омогућен развој и неговање етичких вредности и моралних норми, карактерних особина личности, колективног духа и заједништва, очување емпатије, изградња мотивације за наставком школовања на Војној академији и узрастањем у часног и поносног официра Војске Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Септембар 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас