Sabac foto 6.JPG

УЧЕНИЦИ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ПОЛУМАРАТОНУ У ШАПЦУ

08. 09. 2024

Старешине и ученици Војне гимназије пружили су подршку у припреми и реализацији Чивијашког полумаратона одржаног данас Шапцу у организацији Спортског удружења Fury Runner и Туристичке организације Шапца под покровитељством града Шапца.

Пред почетак Чивијашког полумаратона, градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић, угостили су у Градској кући, начелника Војне академије пуковника ванр. проф. др Срђана Благојевића и потпуковника Далибора Новковића. Састанак у Градској кући искористили су да поред повезивања младих кроз спорт, разговарају и о промоцији Војне академије и Војне гимназије у Шапцу.
Градоначелник Пајић је истакао да му је драго да из Војне гимназије и Војне академије све више Шапчана и Шапчанки излазе као врхунски школована и професионална војна лица, спремна за улогу и задатке у систему одбране Републике Србије.

Као волонтери дуж трасе полумаратона ученици Војне гимназије својим активним учешћем показали су висок ниво дисциплине и посвећености, значајно су допринели успешној реализацији ове спортске манифестације и на најбољи начин су представили Универзитет одбране, Војну академију и Војну гимназију.

На свечаном отварању пуковник Срђан Благојевић нагласио је да Војна академија и Војна гимназија активно подржавају реализацију ове значајне манифестације показујући опредељеност да се у промоцији војног позива значајна пажња посвети и најмлађим генерацијама.

У оквиру данашње манифестације, припадници Војне гимназије промовисали су војни позив, војно образовање и спорт у војсци. На посебно припремљеним штандовима, посетиоци су могли да сазнају све о школовању у Војној гимназији. Старешине и ученици Војне гимназије пружили су посетиоцима све неопходне информације о условима школовања, наставним плановима и програмима у Војној гимназији, начину уписа и времену трајања конкурса за упис, као и смештајним и спортским капацитетима у Војној гимназији.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Септембар 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас